Donații

Fuss NEKI! Csík

Ce este
Run for IT!?

Ce este Run for IT!?

Run for IT! este un program de strângere de fonduri bazat pe un eveniment sportiv, alergarea, care sprijină inițiativele comunitare ale ONG-urilor și grupurilor de inițiativă (adică mișcările și inițiativele care nu sunt înregistrate oficial) și ajută la strângerea fondurilor necesare pentru punerea lor în aplicare.

Sunt implicate ONG-uri, grupuri de inițiativă, donatori (persoane fizice, întreprinderi, asociații, organizații) și voluntari. Punctul culminant al programului este un eveniment sportiv, o alergare/plimbare comună și o cursă de biciclete. În regiunea Ciuc, în cadrul evenimentului Run for IT! Ciuc, este organizată pentru a treia oară ca o inițiativă a Asociației „The House”. Un bun exemplu și o bună practică de implementare este programul Run for IT! al Fundației Comunitare din Odorheiu Secuiesc.

Evenimentul principal va fi o cursă comună de alergare/plimbare/bicicletă planificată pentru 25 mai 2024. Ambasadorii vor porni din și se vor întoarce în Piața Libertății. Există, de asemenea, posibilitatea de a alerga/plimba/merge cu bicicleta în locații separate pentru fiecare echipă în același timp.

Succesul programului constă în mobilizarea și implicarea la scară largă, bazate pe contacte personale și pe rețelele acestora. Astfel, mesajul și ambiția comună vor fi auzite.

Mulți oameni ajută comunitatea în multe moduri diferite!

Derularea programului:

Fuss NEKI! Csík
Se publică invitația la program (în presa scrisă și electronică, e-mailuri către ONG-uri).
ONG-ul/grupul de inițiativă se înscrie cu un proiect,
recrutează ambasadori (alergători, bicicliști) (DAR poate fi și invers, adică ambasadorii se pot înscrie pentru proiectul preferat),
recrutează donatori (donatorii fac promisiuni de donații prin ambasadori – online),
își promovează proiectul la o scară cât mai largă,
Alergarea / mersul pe jos / mersul pe bicicletă va avea loc în locații prestabilite.
Donatorii plătesc sumele promise.
Asociația "The House" pune 90% din fondurile colectate la dispoziția ONG-urilor și grupurilor de inițiativă,
iar 10% sunt reținute pentru a acoperi costurile de organizare a programului, de monitorizare a proiectelor comunitare și de asigurare a comunicării și raportării continue.
ONG-urile își desfășoară proiectele după care raportează către Asociația "The House" (au la dispoziție 3-6 luni).
Pentru a înțelege mai bine procesul de desfășurare a programului, vă recomandăm să citiți și regulamentul programului, pe care îl puteți găsi aici.

Organizator:

Asociația „The House”
Miercurea Ciuc, str. Mihai Eminescu nr. 5.
CUI: 36328190

Pentru ajutor sau informații, nu ezita să suni sau să scrii la:

Simó Réka
Responsabil Proiect Run for IT! Ciuc
Kajtár Dalma Anita
Organizator Run for IT! Ciuc

Inițiatori ai proiectului