Donații

  • 359 de ambasadori voluntari au strâns donații, cu excepția a uneia, în același timp în Miercurea Ciuc.
  • Vârsta medie a ambasadorilor a fost de 36 ani, în ceea ce privește distribuția pe sexe, femeile erau majoritare, la 58%, în timp ce 42% dintre ambasadori erau bărbați.
  • Echipa 2. Run for IT! Ciu care strânge cel mai mult a fost Asociația Yuppi Camp.. cu o donație în valoare de 52,593 lei.
  • Ambasadorii au parcurs o distanță totală de 4695 kilometri cu bicicleta,.alergând și .mers pe jos.
  • Dintre ambasadorii participanți la program, care au parcurs cea mai lungă distanță în intervalul de timp disponibil de 2 ore: ambasadorul Bodó Berci de la Asociația Zenth Márton, cu un traseu de 120 km.
  • În afară de România, ambasadorii noștri au parcurs distanța convenită în 24 țări.
  • Repartizarea subvențiilor pe tip: 3103 persoană fizică, și 69 companie și ONG.

Dorim să mulțumim tuturor pentru participarea lor activă!

Scopul proiectului:
În perioada de dinaintea festivalului, am dori să aducem muzică frumoasă și lucruri noi în Miercurea Ciuc.
Descrierea proiectului:
Asociația noastră a fost înființată cu scopul de a ajuta la dezvoltarea Festivalului de Jazz "Mini". Pe atunci era un mic festival, dar acum este considerat unul dintre marile festivaluri internaționale de jazz. Acesta a fost obiectivul și l-am atins, cu multă muncă și multă agitație. Propunerea noastră pentru anul acesta este să reușim să prezintăm programul pentru mai mulți oameni. Am dori să le oferim ceva pe parcursul anului, nu doar în timpul festivalului. Primii noștri parteneri în acest sens sunt liderii de la ANT, care ne pun la dispoziție locul de desfășurare și au sprijinit evenimentele însoțitoare de până acum. Donațiile primite în programul Fuss NEKI! Csik vor fi folosite pentru a plăti onorariile artiștilor, precum și pentru sonorizare și servicii de organizare a concertelor, pe care am dori să le organizăm cel puțin o dată la două luni înainte și după Festivalul Internațional de Jazz din Miercurea Ciuc.
Suma dorită a donațiilor:
10.000 lei
Total donații:
7530 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Achiziționarea de echipamente de dezvoltare și evaluare pentru copiii cu dizabilități
Descrierea proiectului:
Aproximativ 120 de copii cu diferite nevoi de dezvoltare beneficiază săptămânal de activități terapeutice în centrul nostru. Asta înseamnă aproximativ 80 de familii. Unul dintre obiectivele asociației noastre a fost întotdeauna acela de a ne asigura că copiii care vin la noi primesc îngrijiri de o calitate care este la fel ca în altă parte în Europa. Pentru a atinge acest scop este nevoie de două lucruri: profesioniști bine pregătiți și instrumente de dezvoltare și evaluare de bună calitate. De data aceasta, dorim să achiziționăm în principal instrumente de dezvoltare și evaluare care ne-ar ajuta foarte mult în activitatea noastră zilnică. Familiile se confruntă adesea cu cheltuieli financiare neașteptate care sunt foarte importante pentru bunăstarea copilului lor, dar care sunt prea mari pentru familie. De aceea am dori să folosim 20% din banii strânși în urma proiectului pentru a crea un "fond de urgență" pentru a cumpăra medicamente /echipamente medicale /ochelari /aparate auditive pentru familiile aflate în dificultate. Echipamente de diagnosticare și de dezvoltare (aparat de testare a auzului și vorbirii, aparat de vibromasaj etc.) costa 8000 lei, iar fond de urgență 2000 lei.
Suma dorită a donațiilor:
10000 lei
Total donații:
21222.6 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Scopul proiectului este ca 12 membri ai echipei CséBé să învețe să schieze.
Descrierea proiectului:
Echipa „CséBé” a fost formată în primăvara anului 2021 ca o echipă de alergare din victimele incendiului din Șumuleu Ciuc din primăvara aceluiași an. Inițial, adulții au participat la antrenamentele de alergare organizate de trei ori pe săptămână, dar mai târziu s-au alăturat și copii și adolescenți. În prezent, peste de copii și adolescenți participă la aceste sesiuni. Antrenorul lor este Orsolya Csata, care conduce sesiunile de antrenament pe baza planurilor de antrenament ale ultra-alergătorului maghiar Viktoria Makai. Sesiunile inițiale de alergare au fost completate cu alte activități. În prezent, există antrenamente de înot, cursuri de robotică, iar copiii merg adesea la concerte, la muzee și la teatru. Asociația Right a fost înființată pentru a sprijini financiar pe echipa „CséBé”, donațiile și subvențiile ajutând la acoperirea costurilor. Avem un vis mare, ca o parte din echipă (12 copii) să învețe să schieze, dar pentru asta avem nevoie de echipament și îmbrăcăminte completă, precum și de antrenori. Până acum nu am avut bugetul necesar pentru acest lucru, dar acum, datorită programului Fuss NEKI Csík, s-ar putea să îl avem.
Suma dorită a donațiilor:
42640 lei
Total donații:
7778 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Frumoasa se remarcă printre celelalte sate din regiune datorită moștenirii sale arhitecturale unice. Armenii care s-au stabilit în sat începând cu secolul al XVII-lea au influențat dezvoltarea economică a acestuia și moștenirea lor, fostele lor case de negustori și de familie și clădirile publice definesc încă centrul orașului Frumoasa. Clădirile bine întreținute și imaculate sunt, de asemenea, o dovadă a importanței pe care comunitatea și actualii proprietari o acordă conservării lor. Un alt element special al patrimoniului construit din Frumoasa este reprezentat de bisericile din sat: Biserica Romano-Catolică, Biserica Armeană Catolică, Capela Maria Zăpezii și o mică biserică ortodoxă sunt toate răspândite la mică distanță una de cealaltă. Tot din patrimoniul arhitectural face parte și a doua cea mai veche poartă secuiască din lume (construită în 1799), care se află la locul ei original, lângă clopotniță. Tocmai prezentarea patrimoniului construit, a monumentelor și a arhitecturii sătești ar putea fi principala/destinația turistică țintă a așezării. Dorim să oferim o modalitate nouă și ecologică de explorare a acesteia: crearea unor plimbări prin sat pentru turiștii care folosesc biciclete și/sau trotinete. Plimbările de descoperire vor contribui la eforturile de dezvoltare turistică ale comunității prin adăugarea la oferta turistică a satului Frumoasa și a satelor învecinate Nicolești și Bârzava.
Descrierea proiectului:
Frumoasa se deosebește de celelalte sate din zona Ciucului datorită patrimoniului său construit unic. Armenii care s-au stabilit în localitate începând cu secolul al XVII-lea au influențat dezvoltarea economică a acestuia, iar moștenirea lor, fostele lor case de negustori și de familie, precum și clădirile publice definesc încă centrul localității. Clădirile bine întreținute și sunt, de asemenea, o dovadă a importanței pe care comunitatea și actualii proprietari o acordă conservării valoriilor comunității. Ediția de anul trecut a programului Fuss NEKI! Csík am cumpărat 6 biciclete și 25 de trotinete și accesoriile acestora. Pentru a păstra aceste vehicule pe termen lung și pentru a le păstra în condiții adecvate, dorim să construim un depozit adecvat. În plus, am dori, de asemenea, să achiziționăm un sistem de urmărire pentru vehicule. Scopul nostru este de a oferi localnicilor și vizitatorilor o zonă de depozitare sigură și în condiții adecvate și de a spori protecția vehiculelor prin urmărirea acestora. Turiștii pot descoperi patrimoniul construit din Frumoasa și atmosfera specială a străzilor din lungul pârâului, mergând cu bicicleta și cu trotineta pe străzile satului. Pe lângă Centrul Memorial a Grănicelor Secui, Casa Memorială Armeană, aflată în construcție, va avea o expoziție permanentă pentru turiști. Ambele sunt destinații turistice atractive. Aceste experiențe culturale vor fi însoțite de o prezentare a patrimoniului construit, în timp ce traseele de explorare cu bicicletă sau cu trotinetă vor oferi mișcare activă pentru familiile și grupurile de prieteni care vizitează localitatea, și vor și sensibiliza oamenii cu privire la valorile comunității într-un mod ecologic.
Suma dorită a donațiilor:
25.000 lei
Total donații:
18873 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
"În sfârșit putem fi într-un loc pentru câteva zile unde nimeni nu ne consideră diferiți pentru că avem un copil bolnav. Suntem liberi să ne bucurăm de tot", a declarat un părinte din tabără. În tabăra pentru familii, dorim să oferim aventuri comune și experiențe de vindecare nu doar pentru copiii cu diabet zaharat de tip 1/insulino-dependent (cu vârste cuprinse între 0 și 13 ani), ci și pentru familiile acestora. Cu fondurile strânse prin intermediul Fuss NEKI! Csík vom oferi tabără GRATUITĂ pentru cel puțin 2 familii din județul Harghita.
Descrierea proiectului:
Yuppi Camp înseamnă mai mult decât o simplă vacanță de vară. În tabăra de familii, la fel ca în celelalte două tipuri de tabere de copii organizate de Yuppi, utilizăm metoda numită terapie experiențială. Această tabără va avea loc între 25-29 Iulie. În aceste 5 zile copiii și familiile lor vor fi implicați atât în activități în interior (lucru manual, teatru, magie) cât și în activități în aer liber (echitație, tir cu arcul, cățărare) în care toată lumea, cei mici și cei mari, vor putea descoperi lucruri interesante și distractive. Participanții sunt susținuți de voluntari și de psihologi pe toată durata taberei, astfel ei pot lăsa greutățile de zi cu zi deoparte și se pot concentra pe reconectare, redescoperire și pe împărtășirea experiențelor. În bătălia cu boala, ajutăm membrii familiilor să își descopere atât resursele individuale cât și pe cele comune. Nu în ultimul rând, aducem împreună familii din situații de viață asemănătoare și le oferim posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și de a se sprijini reciproc. “În sfârșit, pentru câteva zile, am putut fi într-un loc unde nimeni nu credea că suntem diferiți doar pentru că avem un copil bolnav” - sunt cuvintele unui părinte, participant al taberei. În tabăra de familii încercăm să oferim aventuri de neuitat și experiențe vindecătoare nu doar copiilor cu diabet de tip 1 (0-13 ani) ci și familiilor lor. Prin donațiile oferite în cadrul Fuss NEKI! Csík Miercurea Ciuc ne angajăm să asigurăm locuri gratuite pentru cel puțin familii din Harghita.
Suma dorită a donațiilor:
25.000 lei
Total donații:
52593 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Achiziționarea de echipamente tehnice care sunt esențiale pentru furnizarea de programe de învățare pentru adulți utile, de calitate, aplicabile, actualizate, practice și profesionale. Vom achiziționa proiectoare, ecrane educaționale profesionale, tablouri inteligente, planșe de desen digital, prezentatoare și calculatoare.
Descrierea proiectului:
De 20 de ani, Asociația KALOT din România oferă o gamă largă și diversă, de cursuri de formare pentru adulți, pentru locuitorii din Ciuc. În 2023, KALOT va oferi 22 de cursuri în 4 domenii tematice: 1. Cultură digitală (fotografie, grafică, design, design web, Photoshop) 2. Artizanat (țesut, cusut, împăslire de lână, string art, confecșionarea bijuteriilor din mărgele) 3. Îngrijire spirituală, cultură spirituală (formare în domeniu, cluburi de sănătate mintală, grupuri de autocunoaștere, sesiuni de prevenire a violenței, sesiuni individuale și de grup, podcast) 4. Literatură și muzică (cluburi de lectură și muzică clasică, sesiuni). Suntem motivați în activitatea noastră de dorința de a servi "bogăția universului de posibilități" pentru adulții din Ciuc. În acest univers există posibilitatea de a se întâlni, de a se conecta, de a trăi momente, de a înțelege, de a trăi momentele de „aha”, de a crea, de a transforma, de a avea sentimentul flow, de a simți catharsis. De asemenea vom folosi donațiile strânse la ediția din acest an a programului Fuss NEKI! Csík pentru a achiziționa echipamente tehnice esențiale pentru a oferi educație pentru adulți de calitate, aplicabilă, modernă, practică, profesională. Vom cumpăra proiectoare, ecrane educaționale profesionale, tablouri inteligente, tablete de desen digital, prezentatoare, calculatoare.
Suma dorită a donațiilor:
15000 lei
Total donații:
11295 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Dorim să pregătim clădirea noastră cu structură din lemn, pe care am cumpărat-o anul trecut și care găzduiește o sală de clasă și o cameră pentru profesori.
Descrierea proiectului:
Anul trecut, comunitatea Waldorf din Ciuc a visat măreț și și-a stabilit obiectivul de a cumpăra o clădire care să găzduiască o sală de clasă și o cameră pentru profesori. Grație unui efort de echipă și de donatori incredibili, am reușit să achiziționăm o clădire din lemn de 66 m2. Ne-am dori să vedem copiii începând anul școlar în această clădire în această toamnă. Pentru a face acest lucru, trebuie să izolăm clădirea, să instalăm un sistem de încălzire și să efectuăm alte lucrări de amenajare. Acesta este motivul pentru care participăm și în acest an în program și cerem sprijinul comunității.
Suma dorită a donațiilor:
50000 lei
Total donații:
38920.6 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Strângere de fonduri pentru echipamente pentru tabăra noastră de vară pentru copii
Descrierea proiectului:
12 ani. Atât de mult timp funcționează organizația noastră. Organizăm tabere pentru copii încă dinainte de primul nostru an. An de an ne îmbunătățim și ne perfecționăm metodele și activitățile, dar ceea ce este întotdeauna dificil de înfruntat este acoperirea cheltuielilor. Dincolo de mingi și baloane colorate, este o mare parte din ceea ce organizația noastră trebuie să acopere pentru a le permite copiilor să își exerseze și să își dezvolte abilitățile și cunoștiințele de limba engleză într-o tabără bine organizată. În ediția din acest an a programului Fuss NEKI! Csík dorim să strângem bani pentru a acoperi costurile pentru mingi, baloane colorate și alte consumabile, care sunt necesare pentru desfășurarea programelor.
Suma dorită a donațiilor:
9500 lei
Total donații:
11937.35 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Cu ajutorul proiectului, dorim să îmbunătățim instrumentele educaționale ale Școlii Furnicilor prin achiziționarea de materiale didactice și echipamente care pot face ca activitățile noastre să fie și mai pline de culoare.
Descrierea proiectului:
În ultimii 18 ani, multe dintre programele noastre au fost legate într-un fel de educația de mediu. În 2010 a apărut nevoia și dorința de a combina numeroasele noastre activități educaționale mai mici și mai mari într-un singur program, deoarece rezultatele lor erau încet-încet uitate. Și astfel s-a născut Școala Furnicilor. Programul nostru "Sală de clasă", o inițiativă finanțată din granturi, în cadrul căreia desfășurăm activități de protecția mediului pentru elevi, fie în aer liber, fie în clasă, la cerere. În cadrul programului Fuss NEKI! Csík vrem să ne îmbunătățim "Sala de clasă". Pe lângă cele peste 200 de jucării pe care le deținem, ne propunem să achiziționăm mai multe echipamente educaționale. Dar, în același timp, ne lipsesc multe instrumente care ne-ar putea face activitățile mai colorate (microscop, modele biologice, truse experimentale, structuri de expunere-depozitare, etc.). Ar fi bine să cumpărăm o remorcă pentru a transporta toate acestea, deoarece am depășit de mult timp limitele mașinii noastre.
Suma dorită a donațiilor:
20000 lei
Total donații:
15489 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Scopul taberei de chitară Psallite este ca tinerii să se întoarcă acasă după cele patru zile de tabără cu o mulțime de experiențe și noi cunoștințe muzicale.
Descrierea proiectului:
Scopul Taberei de chitară Psallite este de a se asigura că tinerii se întorc acasă cu o mulțime de experiențe și noi cunoștințe muzicale după cele patru zile petrecute în tabăra noastră. Participanții vor fi împărțiți în grupe de începători, intermediari sau avansați, în funcție de răspunsurile lor din formularul de înscriere. În grupele de începători scopul este ca în ultima zi a taberei participanții să fie capabili să acompanieze cu chitara scurte melodii de 2-3 acorduri. În grupul avansat accentul se pune pe înfrumusețarea acordurilor și pe digitațiile corecte ale acordurilor de bară. Pentru aceștia scopul este să se întoarcă acasă la sfârșitul taberei cu acorduri noi, și, nu în ultimul rând, cu melodii noi. În grupul chitariștilor experimentați participanții vor învăța formule ritmice și metrice mai complexe, precum și mai multă teorie muzicală. Pe lângă cursurile de chitară organizăm și activități recreative și workshop-uri, și nu uităm nici momentele spirituale. Comunitatea noastră a organizat deja din 2014 opt ediții de tabere de chitară, ne-ar plăcea să o facem din nou în 2023!
Suma dorită a donațiilor:
5000 lei
Total donații:
8947.2 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Scopul nostru este de a oferi o educație unică și complexă, adaptată la nevoile comunității locale de tineri și de a o pune la dispoziția tuturor elevilor de liceu din Miercurea Ciuc. Pentru a umple lacunele actuale din educația formală, dorim să le oferim tinerilor autocunoaștere profesională și orientare în carieră, oferindu-le oportunități de a deveni participanți activi în construirea propriilor trasee de viață și a vieții comunitare.
Descrierea proiectului:
Scopul nostru este de a oferi o formare unică și complexă, adaptată nevoilor comunității locale de tineri și de a o pune la dispoziția tuturor elevilor de liceu din Ciuc. Ca un răspuns la nișa actuală din educația formală, dorim să le oferim tinerilor autocunoaștere profesională și de orientare, oferindu-le oportunități de a deveni participanți activi în construirea propriilor drumul de viață și a vieții comunitare. Această serie de cursuri de formare își propune să ofere îndrumare practică cu privire la problemele și provocările importante cu care se confruntă tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, în principal în ceea ce privește alegerea carierei, dezvoltând în același timp abilități cheie, după cum ar fi explorarea și descoperirea valorilor personale, conștientizarea în luarea deciziilor, dezvoltarea abilităților de cooperare și comunicare, încrederea în sine, empatia, responsabilitatea personală și socială. O serie de cursuri de formare constă în module interactive și durează 4-5 luni. Modulele și modulele intermediare includ activități de dezvoltare, cum ar fi completarea și analizarea testului DISC și Holland, finalizarea unei provocări individuale de 21 de zile, conceperea și implementarea unor proiecte comunitare cu mentori, crearea unui arbore genealogic profesional, o sesiune de povestiri și un eveniment Biblioteca Vie, care permite discuții informale cu 20-25 de profesioniști locali în funcție de interesele participanților.
Suma dorită a donațiilor:
4500 lei
Total donații:
8688 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Asociația noastră susține activitățile Casei de Copii din Miercurea Ciuc. În cadrul acestui proiect, dorim să susținem activitățile cercurilor de desen și meșteșuguri prin achiziționarea materialelor necesare și repararea microbuzului, de care avem nevoie pentru a facilita participarea copiilor la activități, instruiri și concursuri.
Descrierea proiectului:
Asociația noastră susține activitățile de la Casa Copiilor din Miercurea Ciuc. În cadrul acestui proiect, dorim să susținem activitățile cercurilor de arte și meserii și de desen. În cadrul Casei Copiilor, elevii pot participa gratuit la cursuri de artă tradițională, creativitate, tehnică și sport, săptămânal, în mod gratuit. Învățătorii noștri se concentrează pe dezvoltarea unor abilități care nu fac parte din învățământul școlar: cântec popular, flaut și vioară populară, dans popular, meșteșuguri, atelier de fantezie. În același timp, robotica, machete de avioane, bărci și mașini, alergare pe teren, gimnastica ritmică, tenis de masă, de asemenea sunt în oferta de activități pentru copii. Acest lucru este avantajos în special pentru elevii care provin din medii financiare mai modeste. Prin acest proiect, Asociația Csíki Gyermekek Egyesület dorește să contribuie la achiziționarea materialelor necesare (lână, vopsea, etc.) și să faciliteze accesul elevilor la participarea la activități și concursuri prin repararea microbuzelor existente.
Suma dorită a donațiilor:
25000 lei
Total donații:
12627 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Scopul proiectului nostru este de a crea un program special de vizionare a satului și de a achiziționa echipamentul necesar. În cadrul acestui program vizitatorii vor putea descoperi istoria satului prin intermediul spațiilor fizice și virtuale. Programul, numit PosTeleport, va contribui la prezentarea imaginii de odinioară a satului Sânmartin. Cuvântul "Post" din numele proiectului se referă la o cutie poștală, care este apoi acoperită de un cod QR. Teleport înseamnă călătorie în timp, iar oricine își îndreaptă telefonul spre cod poate face parte din ea. Prin scanarea codului, pe ecran apar fotografii digitalizate ale constructorilor și ale vechilor locuitori ai portalului din spatele cutiei poștale, scurte descrieri ale meseriei lor și povești de familie fascinante.
Descrierea proiectului:
Scopul proiectului nostru este de a crea un program special de vizionare a satului și de a achiziționa echipamentul necesar. Dorim să creăm și să punem în practică un program de plimbări în Sânmartin, care va permite vizitatorilor să descopere istoria satului prin intermediul spațiilor fizice și virtuale. Programul, denumit „PosTeleport”, va contribui la prezentarea imaginii de odinioară a localității. Cuvântul Post din numele proiectului se referă la o cutie poștală, care este apoi acoperită de un cod QR. Teleport reprezintă călătoria în timp, iar oricine cu telefonul poate face parte din ea. Scanarea codului va aduce pe ecran fotografii digitalizate ale constructorilor și vechilor locuitori a clădirilor din spatele cutiei poștale, precum și scurte descrieri ale meseriilor lor și povești de familii fascinante. Pe lângă mișcarea fizică, vizitatorii pot deveni călători în timp prin intermediul tehnologiei. Dorim să le prezentăm tinerilor din regiune istoria localității vechi, care a fost cândva un oraș agricol. De asemenea, ne dorim ca proiectul nostru să devină o atracție turistică care să-i încurajeze pe toți vizitatorii să călătorească înapoi în timp. Materialul necesar pentru proiect (peste 1600 de fotografii și documente) a fost deja colectat de o doamnă entuziastă din Sânmartin, Magdolna Both, dar ne bazăm pe ajutorul dumneavoastră pentru a realiza partea tehnică a proiectului! Echipamentul necesar este un software, și indicatoare rutiere cu coduri QR.
Suma dorită a donațiilor:
5000 lei
Total donații:
8834 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Extinderea echipamentelor didactice pentru clasele primare ale Școlii Mártonffi
Descrierea proiectului:
Munca în echipă, cooperarea și timpul de calitate împreună sunt importante pentru profesorii noștri. Lucrăm în mod constant pentru a întări comunitățile de copii. În acest an dorim să începem să dotăm sălile de clasă ale claselor primare cu instrumente educaționale de dezvoltare. Avem un număr tot mai mare de copii cu nevoi educaționale speciale în școala noastră și ne dorim să transformăm sălile de clasă în spații de dezvoltare. Pentru a putea oferi o varietate de activități într-un mediu frumos, începem prin a strânge bani pentru a cumpăra echipamente Montessori. Alergăm pentru asta! Vrem să facem mai mult pentru instituția noastră!
Suma dorită a donațiilor:
10000 lei
Total donații:
34510 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Dorim să organizăm o lecție specială de literatură, un concert de poezie pentru cât mai mulți elevi de liceu, pentru a aduce poezia mai aproape de elevi.
Descrierea proiectului:
Dorim să organizăm o oră de literatură specială pentru cât mai mulți elevi de liceu, pentru a aduce poezia mai aproape de elevi. Fundația Agora are o experiență de 27 de ani în organizarea și desfășurarea de evenimente și proiecte culturale, cum ar fi concursurile de recitare de Ziua Poeziei Maghiare, Festivalul Dob-Ban, concertele caritabile de Rusalii, mai multe opere rock și multe alte evenimente culturale. În următorul an școlar ne dorim să aducem programul de poezie a formației Role, care prezintă capodoperele poeziei maghiare prin intermediul muzicii moderne, în cât mai multe licee din Miercurea Ciuc. Poeții noștri au reușit să pună în cuvinte tot ceea ce simțim, trăim și gândim, iar muzica este de mare ajutor în înțelegerea și simțirea poeziilor. Noi vedem această inițiativă ca pe o misiune literară pentru că este esențial pentru dezvoltarea spirituală ca noi toți să ne cunoaștem și să ne iubim cultura și poeziile. Sperăm să ajungem la toate liceele din orașul nostru, dar avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a face acest lucru.
Suma dorită a donațiilor:
16000 lei
Total donații:
12443.5 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Scopul nostru este de a construi un chioșc de grădină în curtea Centrului de Servicii Sociale din Miercurea Ciuc, care va oferi un spațiu comunitar unde copiii și tinerii care cresc în centru își pot exprima mai bine nevoile sociale și de petrecere a timpului liber, iar profesioniștii centrului pot organiza pentru ei activități comunitare și activități de grup specializate în aer liber.
Descrierea proiectului:
Scopul principal pentru membrii Asociației Elfi este de a contribui la asigurarea unei bune calități de viață pentru copiii și tinerii adoptați și îngrijiți în Centrul de Servicii Sociale din Miercurea Ciuc. Centrul de Servicii Sociale din Miercurea Ciuc este o instituție socială și de protecție a copilului care operează o casă de tip familial pentru copii, 0 casă protejată pentru tineri cu dizabilități și un centru de recuperare la sediul său din strada Progresului nr. 45, cu un total de 60 de "rezidenți" și 43 de angajați. Conducerea centrului are planuri pe termen lung pentru: ordonarea curții, construirea unei grădini (filagorie), cumpărarea de mobilier de grădină nou (cum ar fi mese și bănci), instalarea de coșuri de gunoi în aer liber, construirea de trotuare pe alei, instalarea de echipamente electrice și echipamente de joacă și, nu în ultimul rând, iarbă și copaci în zona verde. Prin participarea la cel de-al doilea eveniment Fuss NEKI! Csík, dorim să acoperim costurile unui chioșc de grădină cu o capacitate mai mare. Construcția chioșcului de grădină va oferi un spațiu comunitar în care copiii și tinerii din centru își pot satisface mai bine nevoile sociale și de petrecere a timpului liber și unde profesioniștii centrului pot organiza pentru ei activități comunitare și activități de grup specializate în aer liber.
Suma dorită a donațiilor:
15000 lei
Total donații:
23301.4 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Promovarea sănătății mintale pentru adulți (tineri) printr-o serie de discuții și ateliere de autocunoaștere.
Descrierea proiectului:
Scopul nostru este de a oferi un spațiu și un punct de conexiune comunitară pentru (tineri) adulți, unde ne putem sprijini reciproc în explorarea problemelor actuale de gestionare a vieții prin intermediul sănătății mintale. Unde îi echipăm pe (tinerii) adulți cu reziliența și înțelepciunea de a explora prin îmbogățirea conștiinței de sine, de a prelua controlul asupra firului poveștii vieții lor. Prezentările vor acoperi o serie de subiecte legate de mindfulness și dezvoltare personală, inclusiv identitate/rădăcini, autoîngrijire, schimbare de carieră, inteligență emoțională, reziliență și anxietate. Atelierele vor fi conduse de profesioniști în domeniul sănătății mintale, inclusiv prin instrumente de terapie prin artă. Călătoria unui erou modern nu este mai puțin accidentată decât cea a strămoșilor noștri. Asociația Áradat își propune să construiască o cultură a sănătății mintale și să implice individul și mediul său în cultura Vieții.
Suma dorită a donațiilor:
10000 lei
Total donații:
24418.08 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Facilitarea organizării evenimentelor
Descrierea proiectului:
Pentru a ne face mai ușor și mai ieftin să transportăm toate echipamentele asociației noastre la evenimentele noastre anuale și la alte evenimente, am dori să achiziționăm o remorcă și accesorii suplimentare de organizare în funcție de mijloacele noastre financiare (cort, banner, roll up etc.). Remorca ar asigura depozitarea pe termen lung și mutarea mai ușoară a accesoriilor, acest lucru ar fi de mare ajutor pentru noi. Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră!
Suma dorită a donațiilor:
12027 lei
Total donații:
12809 lei
Încărcare...

Scopul proiectului:
Achiziționarea de echipamente de kinetoterapie
Descrierea proiectului:
În noiembrie 2022, Asociația pentru Persoane cu Dizabilități din județul Harghita a înființat Centrul de Kinetoterapie din Miercurea Ciuc, un serviciu nou față de activitățile existente. Persoanele cu dizabilități pot apela la serviciile centrului: fizioterapie, tratament fizioterapeutic, stabilizarea condiției fizice, dezvoltarea independenței, exerciții de respirație pentru menținerea mușchilor respiratori, cardio-training, care poate îmbunătăți sănătatea creierului, crește circulația sângelui și reduce riscul de accident vascular cerebral și, la nevoie, masaj de relaxare pentru pacienți. Prin acest program, ne propunem să achiziționăm echipamentul necesar care lipsește pentru a îmbunătăți calitatea serviciului.
Suma dorită a donațiilor:
10000 lei
Total donații:
16928 lei
Încărcare...