Támogatások

  • 359 önkéntes nagykövet gyűjtött adományokat egy szervezet kivételével egy időben, Csíkszeredában.
  • A nagykövetek átlagéletkora 36 év, nemek szerinti eloszlását tekintve a nők voltak többségben, 58%-ban, míg a nagykövetek 42%-a volt férfi.
  • A 2. Fuss NEKI! Csík legtöbbet gyűjtő csapata az 52,893 lej értékű befizetett adománnyal a Yuppi Tábormozgalom Egyesület volt.
  • A nagykövetek összesen 4695 kilométeres távot teljesítettek biciklizve, futva és gyalogolva.
  • A programban résztvevő nagykövetek közül, aki a leghosszabb távot teljesítette a rendelkezésre álló 2 órás időkeretben az Bodó Berci, a Zenth Márton Egyesület nagykövete volt, aki 120 km-t biciklizett.
  • Románián kívül 24 országban teljesítették a vállalt távot nagyköveteink.
  • A támogatások eloszlása típusok szerint: 3103 magánszemély, illetve 69 cég és civil szervezet.

Ezúton is köszönjük mindenkinek az aktív részvételt!

A projekt célja:
A fesztivál előtti időszakban is szeretnénk kellemes zenét, új dolgokat hozni Csíkszeredába.
A projekt leírása:
Kedves Támogatónk! Egyesületünk annak idején azzal a céllal jött létre, hogy segítse az akkor indult "Mini" Jazzfesztivál fejlődését. Akkor még mini volt a fesztivál, most viszont a nagy nemzetközi fesztiválok között tartják számon. Ez volt a cél, elértük, sok sok munkával és tamogatással. Idei céljaink között szerepel, hogy ha már ilyen sok emberrel megszerettettük a jazzt, akkor év közben is tudjunk valamit nyújtani, ne csak fesztivál ideje alatt. Első partnereink ebben az ANT vezetői, akik a helyszínt biztosítják, illetve az eddigi kísérő rendezvényeket támogatták. A program kapcsan befolyt összegeket a fellépők tiszteletdíjára fordítanánk, továbbá hangosításra, és koncertek szervezésére, amelyekre legalább kéthavonta szeretnénk sort keríteni a Jazzfesztivál előtti és utáni hónapokban.
Adományozási cél:
10.000 lej
Összesen adományozott:
7530 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Fejlesztő- és felmérő eszközök beszerzése fogyatékkal élő gyerekek számára
A projekt leírása:
A központunkba kb. 120 eltérő fejlődésű gyermek részesül terápiás tevékenységbe, heti rendszerességgel. Ez nagyjából 80 családot jelent. Egyesületünk céljai között volt mindig, hogy a hozzánk járó gyerekek olyan minőségű ellátásban részesüljenek, mint bárhol Európában. Ehhez két dolog szükséges: jól képzett szakemberek és jó minőségű fejlesztő és felmérő eszközök. Ezúttal főként olyan fejlesztő és felmérő eszközöket szeretnénk beszerezni, melyek nagyban segítenék a mindennapi munkánkat. Gyakran előfordul a családok életében olyan váratlan anyagi kiadás, amely nagyon fontos a gyermekük jóléte szempontjából, de a család számára túlságosan megterhelő. Ezért a projektből befolyó összeg 20%-ból szeretnénk kialakítani egy „sűrgősségi alapot”, melyet a rászoruló családok gyógyszer/gyógyászati eszközök/szemüveg/hallókészülék megvásárlására fordítunk. Diagnosztikai- és fejlesztő eszközök (beszédhallást vizsgáló készülék, vibromasszázs készülék, stb.) ára: 8000 lej Sűrgősségi alap: 2000 lej
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
21222.6 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A projekt célja, hogy a CséBé csapat 12 tagja megtanuljon síelni.
A projekt leírása:
A CséBé csapat 2021 tavaszán alakult futócsapatként az abban az évben - a csíksomlyói roma telepen - történt tűzeset károsultjaiból. Kezdetben felnőttek jártak a heti három alkalommal tartott futóedzésekre, később a gyerekek és kamaszok is csatlakoztak. Ma több, mint negyven gyermek és kamasz vesz részt a foglalkozásokon. Edzőjük Csata Orsolya, aki a magyarországi ultrafutó, Makai Viktória edzéstervei alapján tartja az edzéseket. A kezdeti futóedzések kiegészültek más tevékenységekkel is. Ma már van úszóedzés, robotika óra, de gyakran járunk koncertekre, múzeumba, színházba a gyermekekkel. A CséBé anyagi támogatására jött létre a Right Egyesület, adományokból és pályázatokból finanszírozzuk a költségeket. Nagy álmunk, hogy a csapat egy része (12 gyermek) megtanuljon síelni, de ehhez teljes felszerelésre és ruházatra, valamint edzőkre lesz szükség. Mindeddig nem volt erre keretünk, de majd most, a FussNeki! projektnek köszönhetően talán lesz. Előre is köszönjük, ha segítesz ebben!
Adományozási cél:
42640 lej
Összesen adományozott:
7778 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Szépvíz egyedi épített örökségének köszönhetően tűnik ki a csíki falvak sorából. A községben letelepedő örmények már a 17. századtól kezdve hatással voltak a település gazdasági fejlődésére és örökségük, az egykori kereskedő- és családi- házaik, középületeik máig meghatározzák Szépvíz központját. A gondozott, patinás épületek annak is bizonyítékai, hogy a közösség, a jelenlegi tulajdonosok is fontosnak tartják ezek megőrzését. Szépvíz épített örökségének másik különleges elemét a falu templomai jelentik: egymástól nem túl nagy távolságra, (de mégis szétszórtan) található a római katolikus templom, az örmény katolikus templom, a Havas Boldogasszony kápolna és egy kis ortodox templom is. Ugyancsak az épített örökség része a világ második legrégebbi, eredeti helyén álló székely kapuja (1799- ben készült) a Csengettyű közelében. A település meghatározó/célzott turisztikai desztinációja éppen az épített örökség, műemlékek, falukép bemutatása lehet. A felfedezéséhez egy új és egyben zöld lehetőséget szeretnénk kínálni: kerékpárok és/vagy rollerek segítségével falujáró körutakat létrehozni az ide érkező turisták számára. A felfedező kerekezések a Szépvíz község és a hozzá tartozó Csíkszentmiklós és Borzsova turisztikai kínálatát bővítve a közösség turizmusfejlesztési törekvéseit segítik.
A projekt leírása:
A tavalyi Fuss NEKI! Csík segítségével 6 db kerékpárt és 25 db rollert és azok tartozékait vásároltunk meg. Ahhoz, hogy ezeket a járműveket hosszú távon megóvjuk és megfelelő körülmények között tartsuk szeretnénk tárolóhelyet építeni. Emellett beszereznénk egy nyomkövető rendszert, hogy a járművek nyomon követésével növeljük azok védelmét. A turisták Szépvíz, Csíkszentmiklós és Borzsova utcáin kerékpározva és rollerezve fedezhetik fel az épített örökséget, a községhez tartozó települések különleges hangulatát. A Székely Határőr Emlékközpont mellett a készülő Örmény Emlékház is állandó kiállítással fogja várni a turistákat. Mindkettő vonzó turisztikai célpont. Ezekhez a kulturális élményekhez kapcsolódik az épített örökség bemutatása, ugyanakkor a kerékpáros vagy rolleres felfedezőutak az aktív mozgást is biztosítják a község településeire látogató családoknak, baráti társaságoknak, és környezetbarát módon hívják fel a figyelmet a közösség értékeire.
Adományozási cél:
25.000 lej
Összesen adományozott:
18873 lej
Betöltés...

A projekt célja:
”Végre olyan helyen lehetünk pár napig, ahol senki nem gondolja, hogy mások vagyunk, mert beteg gyerekünk van. Felszabadultan örülhetünk mindennek” - mondta egy táborozó szülő. A családi táborban, nem csak az 1-es típusú/inzulinfüggő diabéteszben szenvedő gyerekeknek (0-13 év között), hanem a családjuknak is szeretnénk közös kalandokat, gyógyító élményeket kínálni. A Fuss Neki! keretén belül gyűjtött pénzadományokból legalább 2 Hargita megyei család INGYENES táboroztatását fogjuk vállalni.
A projekt leírása:
A Yuppi Camp több mint nyaralás. A családi táboron belül, csakúgy, mint a másik két típusú gyerektáborunkban, az élményterápia módszerével dolgozunk. Ez a családi tábor július 25-én kezdődik és július 29-én ér véget. Erre az 5 napra szabadtéri (mászás, íjászat, lovaglás) és beltéri (kézműveskedés, bűvészet, színház) foglalkozásokkal készülünk, amelyekben a családok, kicsik és nagyok egyaránt, érdekes és szórakoztató dolgokat fedezhetnek fel. Önkéntesek és pszichológusok segítik a családtagokat abban, hogy eltávolodjanak a mindennapi élet küzdelmeitől, és ne a betegségre koncentráljanak, hanem egymáshoz (újra)kapcsolódjanak, újra felfedezzék önmagukat és megosszák tapasztalataikat. Segítünk a családoknak abban, hogy megtalálják egyéni és közös erőforrásaikat a betegséggel való küzdelemhez. Ugyanakkor összehozzuk a hasonló helyzetben levő és hasonló problémákkal küzdő családokat, akik találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek és támogathatják egymást.
Adományozási cél:
25.000 lej
Összesen adományozott:
52593 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Olyan technikai eszközök beszerzése, amik elengedhetetlenül szükségesek egy hasznos, minőségi, alkalmazható, korszerű, gyakorlati, szakmai tudást adó felnőttképzés lebonyolításához. A projekt keretében projektorokat, professzionális oktatási képernyőt, okos táblát, digitális rajztáblát, prezentereket, számítógépeket vásárolunk.
A projekt leírása:
A KALOT Egyesület 20 éve kínálja a Csíkban élők számára a népfőiskolai- és felnőttképzés helyi igényekre támaszkodó, szakmailag igényes, színes és széles skáláját. A KALOT-nál 2023 folyamán 4 tematikus területen, összesen 22 foglalkozásra, képzésre lehet jelentkezni: 1. Digitális kultúra (fotó, számítógépes grafika, kiadványszerkesztés, Webdesign, Photoshop), 2. Kézművesség (szövés, varrás, nemez, fonalgrafika, gyöngyfűzés), 3. Lélekápolás, lelki kultúra (lelkigondozói képzés, lelki egészség-klubok, önismereti csoportok, erőszak prevenciós foglalkozások, egyéni és csoportos lelkigondozás, lelkigondozói podcast), 4. Irodalom és zene (Olvasó- és klasszikus zenei klubok, foglalkozások). Munkánkban az motivál, hogy a csíki felnőttek számára a „lehetőségek univerzumának gazdagságát” szolgáljuk. Ebben az univerzumban lehetőség nyílik a találkozásra, kapcsolatépítésre, a pillanatok megélésére, a megértésre, az aha-élményekre, az alkotásra, az átalakulásra, a flowra, a katarzisra.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
11295 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Szeretnénk beköltözhetővé tenni a tavalyi évben vásárolt faszerketezes épületünket, amely egy osztályteremnek és egy tanári szobának ad otthont.
A projekt leírása:
A csíki Waldorf közösség tavaly nagyot álmodott és célul tűzte ki egy épület megvásárlását, amelyben helyet kap egy osztályterem és egy tanári szoba. A hihetetlen összefogásnak köszönhetően sikerült megvásárolni egy 66 m2 alapterületű faszerkezetes épületet. Szeretnénk, ha idén ősszel a gyermekek már ebben az épületben kezdhetnék a tanévet. Ehhez szükséges az épület hőszigetelése, fűtésrendszer beszerelése és egyéb simítási munkálatok elvégzése. Idén mi ezért futunk és ehhez kérjük a közösség támogatását.
Adományozási cél:
50000 lej
Összesen adományozott:
38920.6 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Forrást teremteni az egész nyáron átívelő gyerekábori kellékeink beszerzésére
A projekt leírása:
12 év. Ennyi ideje működik a szervezetünk. És már az első év előtt is gyerektáborokat szerveztünk. Évről évre fejlesztjük, finomítjuk módszereinket és tevékenységeinket, de amivel mindig nehéz szembenézni, az a költégek fedezésének terhe. A labdákon és színes lufikon túl még nagy szelet az amit szervezetünknek fedeznie kell ahhoz, hogy a gyerekek egy jól megszervezett táborban gyakorolhassák és fejleszthessék angol tudásukat. Mi a "nagy szelet" mellé az idei FussNeki alkalmából a "labdákhoz, színes lufikhoz" és egyéb kellékek fedezéséhez szeretnénk pénzt gyűjteni.
Adományozási cél:
9500 lej
Összesen adományozott:
11937.35 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A projekt segítségével fejleszteni kívánjuk a Hangyasuli oktatási eszköztárát, olyan oktatóanyagok, felszerelések beszerzésével, amelyek még színesebbé tehetik tevékenységeinket.
A projekt leírása:
Az elmúlt 18 év során programjaink jelentős része kapcsolódott valamilyen formában a környezeti neveléshez. 2010-ben vetődött fel annak a szükségessége, hogy a sok kisebb-nagyobb nevelési tevékenységünket kapcsoljuk össze egy egységes programmá, mert azok eredményei lassanként feledésbe merülnek. Így született meg a Hangyasuli. A „Tanterem” programunk, pályázatoktól független kezdeményezésünk, amelyben környezetvédelmi foglalkozásokat tartunk diákoknak, igény szerint a szabadban vagy az osztályteremben. „Tantermünket” fejleszteni kívánjuk. A több mint 200 saját játékunk mellé, méretesebb oktatóeszközök beszerzését tűztük ki célul, amelyek kivitelezésére nekünk már nincs lehetőségünk. De ugyanakkor sok olyan eszköz hiányzik, amely színesebbé tehetné tevékenységeinket (mikroszkóp, biológiai modellek, kísérleti készletek, bemutató-tároló szerkezetek stb.). Mindezek szállítására egy utánfutót kívánunk vásárolni, hiszen kis autónk határait már régóta feszegetjük.
Adományozási cél:
20000 lej
Összesen adományozott:
15489 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Psallite Gitártábor célja, hogy a résztvevő fiatalok a tábor négy napja után rengeteg élménnyel és új megszerzett zenei tudással térjenek haza.
A projekt leírása:
A résztvevőket a jelentkezési űrlapon megadott válaszaik alapján osztjuk be kezdő, haladó, vagy épp tapasztalt csoport(ok)ba. A teljesen kezdő csoportokban az a cél, hogy a tábor utolsó napján 2-3 akkordos rövid dalokat tudjanak a résztvevők gitárral kísérni, egyszerű pengetéseket használva. A haladóknál elsősorban az akkord díszítéseken és az ún. barrés akkordok helyes lefogásán van a hangsúly. Náluk az a cél, hogy a tábor végével új akkordokkal, bonyolultabb pengetésekkel és nem mellékesen új dalokkal a tarsolyukban térjenek haza. A tapasztalt gitárosok csoportjában a bonyolultabb ritmusképletekkel és metrumokkal ismerkednek meg a résztvevők, valamint zeneelméleti kérdésekkel is többet foglalkozunk. A gitárkurzusokon túl szabadidős tevékenységeket és műhelymunkaszerű foglalkozásokat is szervezünk, mind amellett, hogy a lelki programokat sem hanyagoljuk el. Közösségünk 2014 óta már nyolc gitártábort szervezett meg, szeretnénk, ha 2023-ban is megvalósulhatna!
Adományozási cél:
5000 lej
Összesen adományozott:
8947.2 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk egy komplexitásában egyedülálló képzést biztosítani a helyi, fiatal közösség igényeihez igazítva, és ezt elérhetővé tenni Csíkszereda minden középiskolása számára. A formális oktatás jelenlegi hiányosságait kipótolandó, szakszerű önismereti és pályaorientációs kapaszkodókat szeretnénk biztosítani a fiataloknak, lehetőségeket adva nekik arra, hogy aktív résztvevőivé váljanak saját életútjuk kiépülésének, illetve a közösségi életnek.
A projekt leírása:
Ez a képzéssorozat a 15-18 éves korosztályt foglalkoztató fontos kérdésekre, kihívásokra kíván gyakorlatias útmutatóval szolgálni elsősorban pályaválasztási témákban, miközben kulcsfontosságú készségek fejlesztésére törekszik, mint a személyes értékek feltárása, kiismerése, tudatosság a döntéshozatalban, együttműködési és kommunikációs készség fejlesztése, önbecsülésben, önbizalomban, empátiában, személyes és társadalmi felelősségvállalásban való gyarapodás. Egy képzéssorozat 4 interaktív modulból áll, összidőtartama 4-5 hónap. A modulok és modul-közi feladatok olyan fejlesztőtevékenységeket foglalnak magukba, mint a DISC és a Holland teszt kitöltése és kielemzése, egy 21 napos egyéni kihívás végigvitele, közösségi projektek megálmodása és kivitelezése mentorok segítségével, szakmai családfa készítése, meseterápiás foglalkozás, illetve egy Élő Könyvtár rendezvény, ami a résztvevők érdeklődési köre mentén kötetlen beszélgetéseket tesz lehetővé 20-25 helyi szakemberrel.
Adományozási cél:
4500 lej
Összesen adományozott:
8688 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Egyesületünk a csíkszeredai Gyermekek Háza tevékenységének támogatását szolgálja. Jelen projektben elsősorban a kézműves és rajzkörök tevékenységét szeretnénk támogatni szükséges alapanyagok megvásárlásával, és a rendelkezésünkre álló mikrobusz megjavítását célozzuk meg, amire nagy szükségünk lenne, hogy megkönnyíthessük a gyerekek részvételét a foglalkozásokon, edzéseken, versenyeken.
A projekt leírása:
A Gyermekek Házában a tanulók ingyenesen vehetnek részt hagyományőrző, kreativitást fejlesztő művészeti foglalkozásokon, technikai- és sportkörökön heti rendszerességgel. Oktatóink ezeken a tevékenységeken olyan készségek fejlesztésére összpontosítanak, melyek nem kapnak helyet a kötelező oktatásban: népi ének, népi furulya és hegedű, néptánc, kézművesség, fantáziaműhely. Ugyanakkor a robotika, a repülő-, hajó- és autómodellezés, a tájfutás, a ritmikus torna, az asztali tenisz is hiánypótló szerepet töltenek be a gyerekfoglalkozások kínálatában. Ez különösen igaz a szerényebb anyagi háttérrel rendelkező tanulók esetében. A Csíki Gyermekek Egyesület ezen projekt segítségével szeretne a szükséges alapanyagok (gyapjú, festék, stb.) beszerzéséhez hozzájárulni, és a meglévő mikrobusz megjavításával szeretné a tanulók hozzáférését megkönnyíteni a foglalkozásokon, versenyeken való részvételhez.
Adományozási cél:
25000 lej
Összesen adományozott:
12627 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Projektünk célja egy sajátos falunéző program létrehozása, illetve az ehhez szükséges kellékek beszerzése. A falunéző program során az érdeklődők fizikai, majd virtuális tereken kalandozva megismerkedhetnek a település történetével. A PosTeleport nevet viselő program segítségével bemutatjuk Csíkszentmárton egykori arculatát. A projekt nevében szereplő Post szó a postaládára utal, amire rákerül egy QR kód. A Teleport az időutazást jelenti, melynek részese lehet az, aki a telefonját a kódra irányítja. A kód beolvasásával megjelennek a képernyőn az adott postaláda mögötti porta építőinek, régi lakóinak digitalizált fotói, továbbá mesterségükre vonatkozó rövid leírások, izgalmas családi történetek.
A projekt leírása:
Az érdeklődők így a fizikai mozgáson túl, a technika segítségével időutazókká válhatnak. Elsősorban a térség fiataljaival szeretnénk megismertetni a régi idők híres, egykor mezővárosi rangon szereplő települését. Emellett törekednénk arra, hogy projektünk olyan turisztikai attrakcióvá váljon, mely minden erre látogatót ösztönözne az időutazásra. A kivitelezéshez szükséges feldolgozásra váró anyagot (több mint 1600 fényképet és iratot) egy lelkes csíkszentmártoni hölgy, Both Magdolna már begyűjtötte, azonban a technikai rész beszerzéséhez számítunk a segítségetekre!A szükséges kellékek, melyekért futva/kerékpározva szeljük a kilométereket: egy számítógépes program, továbbá QR kódokkal ellátott útjelző táblák.
Adományozási cél:
5000 lej
Összesen adományozott:
8834 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Mártonffi Iskola elemi tagozatainak didaktikai eszköz bővítése
A projekt leírása:
Tanítóink számára fontos a csapatmunka, az összetartozás, és az együtt töltött minőségi idő. Folyamatosan a gyerekközösségek összekovácsolásán dolgozunk. Idei elhatározás alapján, szeretnénk elindítani az elemi tagozatok osztálytermeinek fejlesztő eszközökkel való felszerelését. Iskolánkban egyre több a sajátos nevelést igénylő gyermek tanul, ehhez szeretnénk tantermeinket fejlesztő terekké alakítani. Ahhoz, hogy változatos tevékenységeket tudjunk lebonyolítani szép környezetben, kezdésként montessori eszközök vásárlására gyűjtünk. Ezért szaladunk! Szeretnénk többet tenni intézményünkért!
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
34510 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Rendhagyó irodalomórát, vers-koncertet szeretnénk tartani minél több középiskolás számára, hogy közelebb vigyük a verseket a diákokhoz.
A projekt leírása:
Az Agora alapítvány 27 éves tapasztalattal rendelkezik a kulturális rendezvények, projektek szervezésében, lebonyolításában, úgy mint a Magyar Költészetnapi szavalóversenyek, a Dob-Ban Ritmusfesztivál, a Pünkösdi jótékonysági koncertek, számos rockopera és sok más kulturális rendezvény. A következő tanévben szeretnénk minél több csíkszeredai középiskolába elvinni a Role zenekar verses műsorát, amely a magyar költészet remekeit mutatja be a modern zene segítségével. Költőink szavakba tudták önteni mindazt, amit érzünk, átélünk, gondolunk, a zene pedig óriási segítség abban, hogy könnyebben megértsük, átérezzük a verseket. E kezdeményezésünket irodalmi missziónak tekintjük, hiszen a lelki fejlődéshez elengedhetetlen, hogy mindannyian ismerjük és megszeressük kultúránkat, verseinket. Remélhetőleg városunk összes középiskolájába sikerül eljutni, de ehhez nagy szükségünk van az Önök segítségére is.
Adományozási cél:
16000 lej
Összesen adományozott:
12443.5 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk egy kerti kiülő kivitelezése a Csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központ udvarára, mely által egy olyan közösségi teret biztosítunk, ahol a központban nevelkedő gyerekek és fiatalok jobban kiélhetik társas és szabadidős igényeiket, és lehetővé válik hogy a számukra szervezett közösségi tevékenységeket, szakirányú csoportos foglalkozásokat szabad levegőn is meg tudják valósítani a központ szakemberei.
A projekt leírása:
Az Elfi Egyesület legfőbb „szívügye” a Csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központban nevelt és gondozott gyerekek és fiatalok megfelelő életminőségének biztosításához való hozzájárulás. A Csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központ egy szociális és gyermekvédelmi intézmény, mely a a Haladás utca 45 szám alatti székhelyén 6 gyerekeket ellátó családi tipusú házat, 1 sérült fiatalokat befogadó védett lakóotthont és egy rekuperációs központot működtet, összesen 60 „lakóval” és 43 alkalmazottal. A központ vezetőségének hosszú távú tervei közé tartozik: az udvar rendezése, kerti kiülő (szaletli, filagória) építése, új kerti bútorok beszerzése (mint asztalok és padok), kültéri szemetes kukák elhelyezése, járdák kialakítása a kijárt ösvényeken, erőgépek illetve játszótéri elemek elhelyezése és nem utolsó sorban a zöldövezet füvesítése és fásítása. A 2. Fuss NEKI Csík rendezvényen való részvétellel egy nagyobb kapacitású kerti kiülő költségeit szeretnénk fedezni.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
23301.4 lej
Betöltés...

A projekt célja:
(Fiatal) felnőttek mentális egészségmegőrzése, előadássorozatok és önismereti műhelyeken keresztül.
A projekt leírása:
Célunk egy olyan biztonságos teret és közösségi kapcsolódási pontot nyújtani a (fiatal) felnőtteknek, ahol egymást támogatva körbejárhatjuk az életvezetés aktuális kérdéseit a mentálhigiéné mentén. Ahol felvértezünk egy (fiatal) felnőtt réteget azzal a rugalmassággal és bölcsességgel, hogy felfedezzék és az önismeretük gazdagítása által, irányíthassák életük történeti szálát. Az előadások a tudatosság és a személyes fejlődéssel kapcsolatos számos témát érintenek majd, beleértve az identitás/gyökerek, öngondoskodás, pályamódosítás, érzelmi intelligencia, reziliencia és szorongás témakörét. A műhelymunkákat mentálhigiénés szakemberek többek között művészetterápiás eszközökkel vezetik majd. Egy modern hős útja nem kevésbé rögös, mint az elődeinké. Az Áradat Egyesület szeretné a mentális egészség kultúráját építeni és az egyént és a környezetét bekapcsolni az Élet kultúrájába. 🌞
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
24418.08 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Könnyíteni az egyesületi események lebonyolítását
A projekt leírása:
Ahhoz, hogy egyszerűbben, olcsóbban és önállóan tudjuk szállítani valamennyi egyesületi kellékeinket az éves szintű és egyéb rendezvényeinkre, szeretnénk beszerezni egy utánfutót és további kellékeket az anyagi lehetőségeink alapján (sátor, banner, rollup, feliratozott takaróponyva). Az utánfutó egyben a kellékek hosszú távú tárolását, könnyebb mozgatását is biztosítaná, számunkra nagyon nagy segítség lenne ez a megoldás. Köszönjük, ha támogattok ebben minket!
Adományozási cél:
12027 lej
Összesen adományozott:
12809 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Kinetóterápiás eszközök vásárlása
A projekt leírása:
A Hargita Megyei Sérültek Egyesülete 2022 novemberében létrehozta az Kinetóterápiás Központot Csíkszeredában, egy új szolgáltatás a már meglévő tevékenységekhez. A fogyatékkal élők igénybe vehetik a központ szolgáltatásait: folyamatos gyógytorna, fizikoterápiás kezelés, fizikai állapot stabilizálása, fejlődést fokozó önállóság, légzőgyakorlatok a légzőizmok karbantartására, kardiotorna, mely javíthatja az agy egészségét, növelheti a vérkeringést és csökkentheti a stroke kockázatát és szükség esetén relaxáló masszázst a betegeknek. A programmal a szükséges hiányzó eszközök vásárlását szeretnénk megoldani, ezzel növelve a szolgáltatás minőségét.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
16928 lej
Betöltés...